Yrityskaupat

Yrityskaupassa kaupan kohteena on toisen yrityksen liiketoiminta (liiketoimintakauppa) taikka toisen yrityksen osakkeita tai osakkeet (osakekauppa tai osakekannan kauppa). Liiketoimintakaupassa myyjä voi myydä osan liiketoiminnastaan ostajalle tai sitten koko liiketoimintansa. Osakekaupassa myyjä myy yrityksen omistukseen oikeuttavia osakkeita tai osakkeet ostajalle.

Avustamme asiakkaitamme yhtiöoikeuteen, yritysjärjestelyihin ja yrityskauppoihin liittyvässä juridiikassa. Yrityksen omistajanvaihdos, yritysjärjestely ja sukupolvenvaihdos kuuluvat osaamisalueisiimme. Niin pienissä kuin laajoissa ja vaativissakin yrityskaupoissa on tärkeää käyttää apuna asiantuntijaa, joka vastaa kaupan oikeellisuudesta ja asianmukaisuudesta.

Teemme asiakkaidemme puolesta yrityskauppojen yhteydessä Legal Due Diligence -tarkastuksia. Tarkastuksella tarkoitetaan yrityksen oikeudellisten asioiden selvittämistä, jonka tarkoituksena on antaa ostajalle tarvittavat tiedot yrityksen tilanteesta ja kartoittaa riskejä.

Legal Due Diligencen helpottaessa ostajan päätöstä, tekee se myös myyjän myyntiprosessin helpommaksi. Myyjän kannalta ennen myyntiprosessia tehty Legal Due Diligence auttaa tunnistamaan yrityksen arvoon alentavasti vaikuttavat mahdolliset puutteet, jotka korjaamalla myyjä voi saada liiketoiminnastaan korkeamman myyntihinnan.

Asiantuntijoillamme on pitkä ja kattava käytännön kokemus yhtiöoikeudesta ja yrityskauppojen juridiikasta.

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

HELSINKI

Lautatarhankatu 6
00580 Helsinki
Tel +358 40 531 5588

 

SEINÄJOKI

Huhtalantie 2
60220 Seinäjoki
Tel +358 40 680 8888

OULU

Pakkahuoneenkatu 15
90100 Oulu
Tel +358 40 669 4444

 

TURKU